Przepis ten jest bardzo prosty w wykonaniu, a jednocześnie bardzo pomocny przy tzw. " podjadaniu" lub gdy musimy zjeść coś poza domem. Jest to przepis na chlebek rybny, który jest bardzo syty i praktyczny. Można bez problemu włożyć do torebki i zjeść jadąc samochodem, ale do rzeczy poniżej przepis:
Czas przygotowania: 10 minut
Czas pieczenia: 40 minut
Porcja dla 2 osób.
300 g tuńczyka w sosie własnym
75 g maizeny( skrobia kukurydziana dostępna w sklepach zielarskich i zdrową żywnością)
3 jajka
pół szklanki chudego mleka ( 100 ml)
1 porcja drożdży
sól, pieprz
Ja dodaje jeszcze ćwiartkę posiekanej cebuli i trochę chilli.
Rozdrobnić tuńczyka i wymieszać z pozostałymi składnikami.Powstałą masę wlać do formy na ciasto z powłoką zapobiegającą przywieraniu( lub papier do wypieków) i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Podawać na zimno z przecierem pomidorowym, majonezem dr. Dukana lub koktajlem z krewetek.
Na prawdę smaczny i pomagał mi nie jednokrotnie przetrwać dzień na diecie. Zwłaszcza poza domem. Wychodząc z domu oprócz chlebka brałam, wodę mineralną i duży jogurt naturalny 0 %.
Życzę smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz