Czas przygotowania: 30 minut
Czas gotowania: 70 minut
Porcja dla 4 osób
100 g pieczarek
1 cebula
natka pietruszki
4 eskalopki z indyka
4 plastry chudej szynki
0,5 l rozpuszczonej kostki rosołowej bez tłuszczu ( ja takiej nie znalazłam więc używałam tych o obniżonej zawartości tłuszczu)
250 ml wody
sól, pieprz
Pieczarki umyć i obrać. Pokroić drobno nóżki pieczarek, połowę cebuli i pietruszkę. Podsmażyć ten farsz 5-6 minut na średnim ogniu na patelni z powłoką zapobiegającą przywieraniu, bez tłuszczu. Doprawić solą, pieprzem.Na każdym eskalopku ułożyć plaster szynki, a następnie, a następnie przygotowany farsz. Zawinąć je i obwiązać nitką. Podsmażyć zrazy na patelni bez tłuszczu na średnim ogniu.Pozostałą cebulę grubo pokroić i włożyć do rondelka. Dodać bulion i wodę. Doprawić solą i pieprzem. Dusić na małym ogniu 45 minut. Dodać kapelusze pieczarek i dusić jeszcze 20 minut.
Podawać zaraz po przyrządzeniu.
Życzę smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz